KFUM Spejderne

KFUM Spejderne

Skivehus gruppe

Hvem er vi

Historie

Skivehus gruppe startede i 1922. Først med en spejdertrop, men hurtigt også med en ulveflok, så børn kunne være med allerede fra 8 år. De første mange år var det udelukkende drenge. Først i 1978 kom der piger med. Omkring 1990 oprettes en bæverflok, så man kan blive spejder fra børnehaveklassealderen.

Gruppen har holdt til flere steder. I mange år på Holstebrovej, fra 1979 til 2005 både på Holstebrovej og i Resen, og fra 2005 udelukkende i Resen, hvor der er gode muligheder for at lave udeaktviteter.

 

I dag

Gruppen udvikler sig hele tiden. Antallet af engagerede ledere er meget afgørende. For tiden samles kræfterne om en bæverflok for piger og drenge i 0. og 1. klasse, en ulveflok for 2. og 3. klasse, juniorspejdere for 4.-5. klasse og spejdertrop for børn og unge fra 5. klasse og op.

Der arbejdes på at tiltrække flere leder, så der kan blive plads til flere børn i enhederne, og så der bedre kan laves seje og udviklende aktiviteter for de største.

Vi har fået lavet en velkomstfolder, som fortæller lidt om hvad I kan forvente ved at være spejdere hos os, og hvad vi forventer af Jer. Læs mere, ved at klikke på linket nedenfor.

2020-Velkomstfolder

 

Skivehus gruppe er medlem af KFUM-Spejderne i Danmark

Spejdergruppen er medlem af KFUM-Spejderne i Danmark, som er et af de største spejderkorps i Danmark. Nøgleordene fælles for grupperne i korpset er selvstændighed, ansvar, demokrati og respekt for mennesker fra alle kulturer. KFUM-Spejderne er tilsluttet The World Organization of The Scout Movement (WOSM), som organiserer spejdere over hele verden. Som gruppe medlem af KFUM-Spejderne går vi op i livet, det at værne om naturen, være ærlig og ansvarlig og ikke mindst det at kunne have sin egen mening.

KFUM-Spejderne er tilknyttet den danske folkekirke og en del af vores formål er, at præsentere medlemmerne for det kristne budskab. Vi hverken kan eller vil tvinge det enkelte medlem til at tage disse budskaber til sig. Det er vigtigt for os, at der både er plads til tro og tvivl. Vi, i gruppen, kalder det eftertænksom forkyndelse.

Læs mere om korpset her